Voedselprinter op komst

De voedselprinter, kan in tegenstelling tot de ‘traditionele’ 3D printer, geen voorwerpen printen van plastic, metalen of andere harde materialen.

Nu is het mogelijk met een voedselprinter,  eten te printen. Het zal echter niet zo zijn dat het eten gemaakt gaat worden. Voedsel zal altijd van de land- en tuinbouw komen, zoals aardappelen, groeten, fruit, vis en vlees.  Een 3D voedselprinter kan etenswaren wel verwerken. Zoals andere keukenmachines  zoals de mixer, blender, koffiezetapparaat enz. voedsel kunnen bewerken.
De vooruitzichten zijn, dat de 3D voedselprinter in 2016 zijn grote intrede in de keuken zal beginnen. Het kan toch nog wel enkele jaren duren voordat deze
bij iedereen bekend is en in de keuken zal staan.  De Foodini van ‘Naturel Machines’ is een voedselprinter. Als je deze in eerst instantie ziet, doet het je denken aan een magnetron of oven. In tegenstelling tot deze twee, zal de Foodini het eten niet opwarmen.

Met de voedselprinter maak je gerechten zoals Ravioli

Ravioli-pasta-voedselprinter

Ravioli-pasta-voedselprinter

Ravioli* maken is nogal arbeidsintensief en geeft nogal wat rommel in de keuken. Om dit te voorkomen stel je de Foodini in op dit gerecht en geeft het aantal aan. Doe de ingrediënten in de spuitmonden. Er kunnen 5 verschillende ingrediënten gelijktijdig gebruikt worden. Zet de Foodini aan en u kunt ondertussen iets anders gaan doen. Als de 3D printer klaar is kan de Ravioli opgewarmd worden in water of in de oven.

Beeldscherm

Op het scherm aan de voorzijde van de Foodini kan je, via een Wi-Fi aansluiting, een gerecht naar keuze uitzoeken. Kies je voor bijvoorbeeld Ravioli, dan krijg je het recept en alle ingrediënten te zien. Nu even naar de winkel en de ingrediënten kopen. Vervolgens thuis met de aanwijzingen op het scherm, het gerecht klaarmaken en in de 3D voedselprinter stoppen. Een heerlijk gerecht wordt met de voedselprinter geprint.

Andere mogelijkheden

Cannelloni voedselprinter

Cannelloni met een voedselprinter

Zo kan je ook kiezen voor Lasagne, Cannelloni** of Tortellini***. Er zijn veel meer recepten direct op het apparaat te vinden. In de toekomst zal de keuze uit het aantal gerechten flink toenemen. De Wi-Fi verbinding, zorgt er voor dat de machinesoftware en recepten altijd up-to-date zijn.  Waardoor u altijd over de laatste ontwikkelingen beschikt.

Dat het nu voornamelijk pasta gerechten betreft, komt onder andere doordat deze machine in Barcelona gemaakt is. Natuurlijk zijn er ook andere gerechten mee te maken. Zover uw fantasie rijkt.

* Ravioli zijn gevulde pastakussentjes. Met de van pasta gemaakte bodem, die Foodini in een vooraf ingestelde vorm print. Na het vullen met gevogelte, vlees, kaas, vis of groente zal er een laag pasta overheen geprint worden.
** Cannelloni is een soort pasta, dat bestaat uit grote dikke staafjespasta gemaakt uit durumtarwe. De soort stamt uit Italië, maar wordt ook in Spanje gegeten en tegenwoordig over de hele wereld. Cannelloni wordt vaak met bolognesesaus geserveerd. (Wikipedia)
*** Tortellini is een Italiaanse pastasoort. De naam wordt ook gebruikt voor de gerechten die op basis van de pasta worden gemaakt. De noedels zijn gemaakt in de vorm van ringetjes. In deze ringetjes kan kaas, spinazie of gehakt zitten. (Wikipedia)

Wilt u meer weten over de 3D printer in het algemeen, en de 3D voedselprinter in het bijzonder? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.