Voedsel vers van de printer

Lelystad, 13 april 2018

P E R S B E R I C H T

Voedsel vers van de printer op brillenevent Theo bij Van Wely

ROOSENDAAL/LELYSTAD – Bij Optiek Van Wely in Roosendaal vindt zaterdag 21 april het brillenevent Theo plaats. Met, zoals men van de altijd opzienbarende opticien mag verwachten, een verrassing: lekkere hapjes van de 3D voedselprinter.

Ze schenken er koffie van echte barista’s en presenteren hun brillen en zonnebrillen in een perfect gestylde winkel. Een fantastisch interieur dat nota bene werd genomineerd voor de Nana Woody & John Award in de categorie Store Design. Zaterdag 21 april organiseert Optiek Van Wely het Theo brillen event en ze vroegen Jaco Langeveld van voedsel-printen.nl (Lelystad) om met zijn Foodini 3D voedselprinter lekkere hapjes aan de gasten te presenteren.

Voedsel vers van de printerFoodini 

Niet alleen het geprinte voedsel, maar ook de machine is uniek, zo laat Langeveld weten. ‘Van de Foodini zijn er wereldwijd nog maar zeer weinig verkocht. Ik ben in Nederland de enige die dit kan aanbieden.’ De ondernemer heeft de Foodini 3D Foodprinter zelf nog maar enkele maanden, maar hij zweert bij de ‘lekkernijen’ die ermee gemaakt kunnen worden. ‘Geprint’, zo corrigeert hij. ‘De machine is ontworpen na een succesvol crowdfunding project in Barcelona en wordt sindsdien vooral gemaakt voor de Amerikaanse en Chinese markt. ‘Ik was een van de laatste investeerders die instapten en heb daarna nog twee jaar op de machine moeten wachten. Maar het was het wachten meer dan waard!’ vertelt hij. ‘Er zijn nog maar heel weinig van deze voedselprinters in Europa te vinden.

Voor zover ik weet, ben ik de enige in Nederland met een dergelijke printer.’ Langeveld verhuurt de 3D voedselprinter voor evenementen en is op die momenten ook zelf aanwezig om de machine te demonstreren en het bereide voedsel – dat na het printen eerst nog de oven in moet – aan bezoekers te laten proeven. ‘Mensen zijn daar best nog wel wat huiverig voor’, erkent hij. ‘Maar het mooie is dat het geprinte en bereide voedsel er heel erg lekker uitziet en ook bijzonder lekker ruikt. Wanneer mensen het – soms na enige aarzeling – durven te proeven, is nagenoeg iedereen verbaasd over de smaak.’

Door heel Nederland

Langeveld demonstreert de Foodini door geheel Nederland en staat zelfs met enige regelmaat in België. In Roosendaal zal hij, op uitnodiging van Optiek Van Wely enkele hapjes bereiden en laten uitserveren. Voor meer informatie kijk op www.voedsel-printen.nl.