Voedsel vers van de printer

Lelystad, 17 september 2018

P E R S B E R I C H T

Voedsel vers van de printer op
symposium voor waterschappen

UTRECHT/LELYSTAD – Een symposium voor waterschappen over digitale transformatie; daar hoort natuurlijk ook een unieke voedselprinter bij. Dus mag Jaco Langeveld, de enige Nederlander met een 3D voedselprinter, tijdens dit event zijn voedselprinter demonstreren.

De dag, speciaal voor mensen die bij waterschappen werken, vindt op donderdag 20 september in Utrecht plaats. Het biedt twee key-note sprekers, zes workshops, drie rondetafel-gesprekken, én een experience ruimte waar een aantal toonaangevende bedrijven voorbeelden laten zien van de digitale transformatie. Zo ook Jaco Langeveld, de enige Nederlander met een eigen Foodini 3D voedselprinter.

Geprint voedsel

Voedsel vers van de printer op congres‘Van de Foodini zijn er wereldwijd nog maar zeer weinig verkocht. Ik ben in Nederland de enige die dit kan aanbieden’, vertelt Langeveld. De ondernemer heeft de Foodini 3D Foodprinter zelf nog maar enkele maanden, maar hij zweert bij de ‘lekkernijen’ die ermee gemaakt kunnen worden. ‘Geprint’, zo corrigeert hij. ‘De machine is ontworpen na een succesvol crowdfunding project in Barcelona en wordt sindsdien vooral gemaakt voor de Amerikaanse en Chinese markt. Ik was een van de laatste investeerders die instapten en heb daarna nog twee jaar op de machine moeten wachten. Maar het was het wachten meer dan waard!’

Enige in Nederland
Voedsel vers van de printer Foodini

‘Er zijn nog maar heel weinig van deze voedselprinters in Europa te vinden. Voor zover ik weet, ben ik de enige in Nederland met een dergelijke printer.’ Langeveld verhuurt de 3D voedselprinter voor evenementen en is op die momenten ook zelf aanwezig om de machine te demonstreren en het bereide voedsel – dat na het printen eerst nog de oven in moet – aan bezoekers te laten proeven. ‘Mensen zijn daar best nog wel wat huiverig voor’, erkent hij. ‘Maar het mooie is dat het geprinte en bereide voedsel er heel erg lekker uitziet en ook bijzonder lekker ruikt. Wanneer mensen het – soms na enige aarzeling – durven te proeven, is nagenoeg iedereen verbaasd over de smaak.’ Voor meer informatie kijk op www.voedsel-printen.nl.