Foodini 3D voedselprinter

Foodini 3D voedselprinter, de enige 3D-voedselprinter die meer kan dan slechts een product in een gerecht maken.

Foodini 3D voedselprinterEnkele jaren geleden heb ik meegedaan met een kickstartprogramma van het Spaanse bedrijf Naturel Machines uit Barcelona. Dit was met de Foodini 3D voedselprinter die het bedrijf aan het ontwikkelen was. De naam zou worden ‘Foodini 3D foodprinter’.

Eind januari 2018

Ik was een van de laatsten die in dit project kon instappen. Hierdoor was ik in de veronderstelling dat het slechts enkele maanden zou duren voordat ik de Foodini 3D voedselprinter zou kunnen krijgen. Maar het duurde nog ruim twee jaar. Eind januari 2018 kwam hij dan echt. Een plaatje om te zien, deze Foodini 3D voedselprinter. In welke keuken ook, een privé- of een beroepskeuken, hij zal daar niet misstaan.

Hulp in de keuken

Voor de duidelijkheid voor wie dit fenomeen nog niet kent: een 3D-voedselprinter zal geen voedsel maken. Hij zal het koken van maaltijden niet gaan overnemen van de mensen. Wel is hij een geweldige hulp in de keuken net als de staafmixer, blender, deegmachine of elke andere keukenmachine.

Verse groente, fruit

De Foodini 3D voedselprinter kan alle soorten voedsel aan. Alles wat tot puree te maken is, is geschikt voor deze 3D-voedselprinter. Er zijn allerlei gerechten van verse groente, fruit en pasta’s mee te bedenken, maar ook gerechten voor elk dieet, van zout- of suikervrij of -arm tot gerechten met of zonder bepaalde kruiden. Glutenvrij hoort zeker in deze rij. Het ligt er maar net aan hoe degene die kookt met de etenswaren omgaat en deze bereidt. De 3D-voedselprinter kan er helemaal niets aan toevoegen. Het enige wat hij kan en waarvoor hij is ontworpen is een mooie vorm maken van de ingrediënten.

Na het 3D printen moeten de gerechten soms nog nabehandeld worden door ze te koken, zoals Ravioli. Dit kan heel goed in de oven.

Vijf verschillende ingrediënten

Foodini 3D voedselprinter PizzaIn tegenstelling tot andere 3D-voedselprinters kan de Foodini voedselprinter tot vijf verschillende ingrediënten tegelijk verwerken. Nou ja, tegelijk? Er zijn vijf capsules die elk met een ander ingrediënt gevuld kunnen worden. De meeste bestaande 3D-voedselprinters kunnen slechts hooguit twee ingrediënten tegelijk aan, bijvoorbeeld chocolade en pizza’s of pannenkoeken. De Foodini kan veel meer.

In ons verhuurassortiment

Deze fraaie Foodini 3D voedselprinter is per 25 januari 2018 in ons verhuurassortiment gekomen. Hiermee wordt het 3D-printersegment uitgebreid. Naast 3D-printers en de 3D-voedselprinter verhuren wij ook Segways. Dikwijls verhuren wij die als potentiële klantentrekker voor stands tijdens beurzen en evenementen.

Wij verhuren ons materiaal uitsluitend met een deskundige erbij. Hierdoor kunt u zich bezighouden met uw gasten en prospects.


Schijver van de blog

Foodini 3D voedselprinter schrijver van dit blog Jaco Langeveld is eigenaar van 3D-P.nl en voedsel-printen.nl. Met beide websites verhuurt hij 3D-printers, zowel plastic- als 3D-voedselprinters en Segways voor beurzen en evenementen. Dit is zijn huidige werk na 40 jaar kraanmachinist te zijn geweest.

Getagd met , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.