Voedselprinter verrast Hollands Kroon

3D voedselprinter verrast
gemeente Hollands Kroon

voedselprinter verrast Hollands KroonANNA PAULOWNA/LELYSTAD –  Met zijn 3D voedselprinter tovert Jaco Langeveld uit Lelystad de lekkerste verwennerijen op tafel. Op 15 november mag hij de medewerkers van de gemeente Hollands Kroon met zijn food printer verrassen. Dan staat de visie en de focus richting het jaar 2023 centraal. Innovatieve techniek speelt daarbij een grote rol.

‘Bij een gemeente als Hollands Kroon nemen innovatie en techniek een belangrijke plaats in. Daarom worden de medewerkers op velerlei manieren verrast en geïnformeerd over de mogelijkheden en kansen die innovatieve techniek te bieden heeft. Soms om er direct wat mee te kunnen, soms vooral om aan het denken te worden gezet. In dat kader is ook Jaco met zijn 3d-printer uitgenodigd in Hollands Kroon’, vertelt Stasja Olejniczak, die de dag voor de gemeentelijke medewerkers organiseert.

Geprint voedsel

‘Van de Foodini zijn er wereldwijd nog maar zeer weinig verkocht. Ik ben in Nederland de enige die dit kan aanbieden’, vertelt Jaco Langeveld. De ondernemer heeft de Foodini 3D Foodprinter zelf nog maar een half jaar, maar hij zweert bij de ‘lekkernijen’ die ermee gemaakt kunnen worden. ‘Geprint’, zo corrigeert hij. ‘De machine is ontworpen na een succesvol crowdfunding project in Barcelona en wordt sindsdien vooral gemaakt voor de Amerikaanse en Chinese markt. Ik stapte als een van de laatste investeerders in en heb daarna nog twee jaar op de machine moeten wachten. Maar het was het wachten meer dan waard!’

Enige in Nederland

‘Er zijn nog maar heel weinig van deze voedselprinters in Europa te vinden. Voor zover ik weet, ben ik de enige in Nederland met een dergelijke printer.’ Langeveld verhuurt de 3D voedselprinter voor evenementen en is op die momenten ook zelf aanwezig om de machine te demonstreren en het bereide voedsel – dat na het printen eerst nog de oven in moet – aan bezoekers te laten proeven. ‘Mensen zijn daar best nog wel wat huiverig voor’, erkent hij. ‘Maar het mooie is dat het geprinte en bereide voedsel er heel erg lekker uitziet en ook bijzonder lekker ruikt. Wanneer mensen het – soms na enige aarzeling – durven te proeven, is iedereen verbaasd over de smaak.’ Voor meer informatie kijk op www.voedsel-printen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.